7 Hari 5 Malam Jordan, Baitul Maqdis & Petra

GUA ASHBABUL KAHFI - MASJID KING ABDULLAH - MASJID KING HUSSIEN - JERUSALAM - LAUT MATI

HARI 01 AMMAN (-,L,D)
Selamat datang ke Amman! Anda akan disambut di Lapangan Terbang Antarabangsa Amman dan dibantu dengan pengurusan visa dan terus check-in hotel. Amman merupakan ibu negara Jordan, sebuah bandar yang mempunyai kombinasi seni bina baru dan lama. Penduduk di Amman terdiri daripada pelbagai budaya, mazhab dan cara hidup. Anda akan memulakan perjalanan melawat Maqamat Mutta Zaid Bin Harethah, Jafar Bin Abi Taleb, Abdullah Bin Rawaha. Makan malam dan bermalam di Amman.

HARI 02 AMMAN – PETRA (B,L,D)
Selepas sarapan pagi, anda akan membuat lawatan ke sebuah tempat tarikan pelancongan yang terkenal dan telah mendapat pengiktirafan daripada UNESCO sebagai salah satu daripada 7 keajaiban di dunia iaitu Petra di Jordan. Seterusnya, Petra merupakan sebuah seni bina yang dibina oleh bangsa Nabatea. Pembinaan Petra merupakan pembinaan yang amat menakjubkan iaitu separuh ukiran batu, separuh gunung dan gaung. Anda juga berpeluang untuk menunggang kuda di Petra. Kemudian, anda akan makan tengahari. Seterusnya, anda akan pulang ke Amman untuk makan malam. Bermalam di Amman.

HARI 03 AMMAN – JERUSALEM (B,L,D) 
Selepas sarapan pagi, anda akan ke Jerash untuk melawat sebuah bandar yang mempunyai gabungan Greece dan Roman. Seterusnya anda akan menikmati makan tengahari. Kemudian, anda akan Maqam Nabi Yousha dan bergerak ke King Hussein Bridge, Cross Border, Jericho Visit. Makan malam dan bermalam di Jerusalem.

HARI 04 AMMAN – JERUSALEM (B,L,D)
Selepas sarapan pagi, anda akan bergerak ke Aqsa Mosque, Dome of the Rock, Old Markets, Omar bin Khattab Mosque, Raba’a Adaweyah, Suliman Alfarisi. Kemudian check-in ke hotel Jerusalem dan bermalam di Jerusalem.

HARI 05 JERUSALEM – HEBRON – BETHLEHEM (B,L,D)
Selepas sarapan pagi, anda akan mengunjungi Hebron. Seterusnya, anda akan melawat Bethlehem yang penuh dengan sejarah. Ini merupakan lawatan seharian ke Mount of Olive. Kemudian, anda akan makan tengahari. Bermalam di Jerusalem.

HARI 06 AMMAN (B,L,D)
Selepas sarapan pagi, anda akan melawati Makam Nabi Daud, Makam Nabi Musa. Selepas makan tengahari, anda akan bergerak ke King Hussein Bridge, Cross Border, Lott Lake (Dead Sea), dan Sleepers Cave. Kemudian, bergerak ke Amman Hotel dan bermalam di Amman.

HARI 07 AMMAN (B,L,-)
Selepas sarapan pagi, anda akan memulakan lawatan ke Abu Ubaidah Amer Bin Aljarrah, Sleepers Cave, Amman Down Town City Tour, Grand Al Husain Mosque, Abu Darwish Mosque, Abd Rahman Bin Ouff, Bilal Bin Rabah sebelum bergerak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Amman untuk pulang semula ke Malaysia.

Hari berlepas : Harian
Jangka masa : 7 Hari 6 Malam
Status : Persendirian

TERMASUK :
– Pemandu pelancong Muslim yang fasih berbahasa Inggeris
– Tempat penginapan bagi 6 malam untuk bilik berdua
– Sarapan (B), Makan tengah hari (L), Makan Malam (D) seperti jadual di atas
– Pengangkutan A/C Modern Bus,free wifi
– Bayaran untuk semua kemasukan di dalam tentatif
– Air botol akan diberi setiap hari kepada setiap orang dalam bas
– 1 air botol besar untuk setiap 4 pax sewaktu makan tengahari dan makan malam
– Pengurusan visa Jordan
– Pengurusan Visa Israel, cukai di Sempadan Israel dan Jordan
– Tiket Penerbangan Dua Hala Antarabangsa Kelas Ekonomi
– Takaful Kumpulan Insurans IKHLAS KEMBARA
– Ganjaran (tips) bagi pemandu pelancong dan pemandu

TIDAK TERMASUK :
– Makanan & Minuman tambahan
: Tambahan sarapan pagi sewaktu ketibaan USD7 seorang
: Tambahan makan malam sewaktu pulang USD20 seorang
– Perbelanjaan peribadi
– Perbelanjaan sendiri di hotel
– Perkhidmatan pengalihan barang di lapangan terbang
– Insurans persendirian
– Check in awal dan check out lambat

Departure Date
  • 03.01.18
  • 26.11.18
  • 10.12.18

surcharge school holidays RM200

Scroll to top